check op wintervoorraad dadant kast
Reacties
-
Anoniem
16-09-2016 om 08:14graag nog een vraag n.a.v. de varroabestrijding. Ik heb 2 weken geleden de door jou beschreven/getoonde behandeling beevital clean afgerond: 3 x met week tussenpauze. Er vielen daarna dagelijks nog zo'n max 10 mijten op de schuifla. Nu is dat gestopt, maar er staat nu tijdelijk een volkje naast die van mij, waarvan ik vermoed dat ze veel mijten hebben. Eigenaar behandelt namelijk nauwelijks. Ik heb de fles beevital vorig jaar gekocht, in onwetendheid, dus eigenlijk is de houdbaarheidsdatum al voorbij, maar ik heb nog een halve fles over... :-(. Ik las in je vorige blogbericht dat je de bijen na de heide opnieuw een varroabehandeling gaf vanwege mogelijk nieuwe besmetting door andere volken. Is het een goed idee dat ik dit ook met mijn volk doe, als ik het 'besmette' volkje weer heb teruggebracht, is vanavond? Of is er dan kans op een 'overdosis'?
-
Hester Praet
16-09-2016 om 08:17Goedemorgen Ben,
Zomaar nieuwsgierig, heb jij dit keer een hoofdcamera gebruikt? Het is veel onrustiger kijken, het beeld beweegt en de ramen lijken wel rond. Ik geniet normaal erg van je opnames en leer er veel van. -
Gerard
16-09-2016 om 08:19Wat noem je extreem in aantallen?
-
Ben de blogger
16-09-2016 om 08:32Anoniem ;-), je kunt gerust nog wel een of twee behandelen met hive clean, maar beter is het om de dagelijkse mijtenval te monitoren. Blijft die onder de zes mijten per dag in september, dan is er niets aan de hand en kun je de volgende behandeling in december uitvoeren als ze broedvrij zijn.
Hester, ik heb inderdaad een Go Pro camera gekregen voor mijn verjaardag. Ik moet inderdaad hier nog beter mee om leren gaan. De raamcontroles zijn wel goed te zien zo, maar het begin van de video kan ik beter met de vaste camera filmen.
Gerard, extreem veel mijten vind ik 2000 tot 8000. -
H Bongers
16-09-2016 om 22:47Dit heeft niets met het onderwerp boven te maken.
Wat ik dit jaar met heideoogst heb mee gemaakt honing niet te oogsten cementhoning gekristalliseerd
ik denk dat de afrikaantjes de oorzaak hier van zijn zij worden in mijn omgeving grootschalig geteeld als bestrijder van aaltjes bij de lelieteelt 40 ha omgeving Beilen Drenthe. -
Ben de blogger
17-09-2016 om 12:34Ik heb geen bijzondere vermeldingen kunnen vinden ove Tagetes (afrikaantjes), maar je zou natuurlijk gelijk kunnen hebben. Een bekende oorzaak van betonhoning is de honingdauw van Larixbomen. Staan die in jouw omgeving?
Uw reactie
Blijf op de hoogte
Wilt u automatisch een e-mail ontvangen zodra Ben Som de Cerff een nieuw blogbericht heeft geplaatst?Meldt u zich dan hier aan.