18-11-2015

De Gaspeldoorn

De Gaspeldoorn

De Gaspeldoorn staat al weer in vol ornaat. Deze stond naast het restaurant de Walvis op Terschelling, waar we dit weekend lekker hebben uitgewaaid. De volgende novemberstorm is afgelopen nacht over Nederland getrokken. Ik hoop dat alle bijenkasten nog overeind staan. Voor Segebergerdaken bestaan overigens handige metalen beugels, die stenen e.d. overbodig maken.

Komend weekend gaat de temperatuur volgens de weersvoorspelling eindelijk onderuit, dat betekent dat we dan de grootte van onze volken goed kunnen waarnemen. Doe vooral mee aan de winter APK en geef ons de resultaten van uw telling door via: http://fd10.formdesk.com/NBV/winterAPK15-16

Indien er drie dagen lichte vorst optreedt, zullen de moeren hun eileg beeindigen of tot een minimum beperken. Dat betekent dat over 3 weken de oxaalzuurbehandeling toegepast kan worden. De beste periode om te behandelen is dan van 14 december tot na de kerstdagen. Stel het liever niet uit tot in januari, want bij het lengen van de dagen wordt er tevens weer een klein broednestje aangelegd.

Ben Som de Cerff, hobbyimker en docent bijenteelt.

 

Deel dit bericht

Reacties

Momenteel zijn er nog geen reacties, wees de eerste!

Uw reactie

Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch een e-mail ontvangen zodra Ben Som de Cerff een nieuw blogbericht heeft geplaatst?
Meldt u zich dan hier aan.