28-04-2015

De paardenkastanje

De paardenkastanje

De voorjaarsdracht is op zijn hoogtepunt, helaas zijn de weersomstandigheden deze week op een dieptepunt aangekomen, het kan dus alleen maar beter worden. De laatste wilgen staan in bloei. De afgelopen dagen was het nog redelijk weer en werd de knotwilg, die nu overal in bloei staat, volop bevlogen.  Gisteren zag ik in Hummelo de eerste paardenkastanjes in bloei komen. Heb je de bijen toevallig langs een laan met kastanjes staan, dan kunnen hierop redelijk vliegen. Een eeuwenoude boom kan voldoende zijn voor duizenden bloempjes.

Nog een paar dagen en de appelbloesem maakt het feest compleet. Hou bij een eerstvolgende inspektie vooral de belegde doppen in de gaten. Het is zonde als je een voorzwerm verliest.  

Deel dit bericht

Reacties

  • Mirjam

    02-05-2015 om 20:20

    harstikke mooi de informatie Ben die je steeds plaatst in de blog! Heel leerzaam voor mij als beginnende imker( nog zonder volk) maar dat gaat als het goed is in de loop van dit jaar komen. De pallet waar de kast op komt te staan staat al vlak bij de Berkel en vlak bij een gebied waar veel te halen is voor de bijen. Groet van een ex- cursist van je uit borculo

Uw reactie

Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch een e-mail ontvangen zodra Ben Som de Cerff een nieuw blogbericht heeft geplaatst?
Meldt u zich dan hier aan.