31-05-2015

Een blauwtje lopen?

Een blauwtje lopen?

Hagenbeek is een nieuw landgoed in de gemeente Lochem, je kunt er prachtig wandelen en vlak naast het landgoed heb ik sinds vorig jaar een aantal Dadant kasten geplaatst. De volken doen het uitstekend tot op heden. Ik ben erg benieuwd, hoe de volken zich de komende 2 maanden zullen ontwikkelen.

Door regelmatig de omgeving van je volken te bezoeken kun je de drachtomgeving in kaart brengen. De relatie tussen bijenvolk, het weer en de omgeving is van cruciaal belang voor de vitaliteit van bijenvolken.

Gezien de bewolking en straffe wind waren er vanmorgen geen bijen te vinden op het landgoed. Gisteren (zaterdag) was het tussen de bijen door prachtig weer en mocht ik een orientatievlucht van een jonge moer meemaken. Om 14.40 uur kwam vloog de blauw gemerkte moer rondom het apidea kastje in onze tuin. Een prachtige ervaring.

Met een vlucht van circa 5 minuten is het een orientatievlucht, een echte paringsvlucht duurt meestal circa 20 minuten. Die wordt waarschijnlijk uitgesteld tot het warmer wordt deze week.

 

Ben Som de Cerff, docent bijenteelt en hobby-imker.

Deel dit bericht

Reacties

Momenteel zijn er nog geen reacties, wees de eerste!

Uw reactie

Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch een e-mail ontvangen zodra Ben Som de Cerff een nieuw blogbericht heeft geplaatst?
Meldt u zich dan hier aan.