05-07-2016

Een TBH zomercontrole

Een TBH zomercontrole

In deze video controleer ik een TBH-volk. De zachtaardige Buckfastbijen zijn heerlijk om mee te werken. Aan het eind van de video geef ik nog wat aanbevelingen m.b.t. de varroabestrijding van een volk in een TopBarHive.  

Ben Som de Cerff, hobbyimker en docent bijenteelt

Deel dit bericht

Reacties

  • Wim Lansdaal

    05-07-2016 om 22:31

    Met de TBH imkeren lijkt me heel natuurlijk. Het is volgens mij echter heel lastig om bij het voorkomen van zwermen de raten af te kloppen teneinde geen koninginnendoppen over het hoofd te zien ( in een woonwijk wel belangrijk). Met de veger vind ik het minder vriendelijk voor de bijen. Rond 1975 kende ik een imker die bij vrije bouw in het midden van een toplat nog een verticale lat monteerde met enkele diagonale draden erop om de raat te verstevigen.

  • Ben de blogger

    05-07-2016 om 23:30

    Saté pennen in de toplat worden ook gebruikt. Ik gebruik ze niet, kwestie van wennen. De raten kunnen veel hebben, zeker wanneer ze enige keren bebroed zijn geweest.

Uw reactie

Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch een e-mail ontvangen zodra Ben Som de Cerff een nieuw blogbericht heeft geplaatst?
Meldt u zich dan hier aan.