13-04-2016

Fruitbloesem

Fruitbloesem

Vanmorgen was het mistig in de Achterhoek, juist op zo'n moment is de ontluikende bloesem van de fruitbomen prachtig om bij stil te staan.

Van links naar rechts zie je de bloesem van kers, pruim en peer. Op de appelbloesem moeten we hier nog 2 weken wachten. Inmiddels staan bij mij alle honingbakken erop, uiteraard geldt dat niet voor een enkel middelmatig volken, die de broedkamer nog niet helemaal bezet heeft. Hierbij doel ik op de spaarkast. Bij een Dadantkast blijft een deel van de broedkamer leeg (het broednest wordt beperkt en de overbodige voerramen gaan eruit) en wordt de HK geplaatst bij 7 of 8 bezette broedkamerramen.   

Deze week heb ik ook nog het volk met de 2 moeren gecontroleerd, moeder en dochter waren tot mijn verbazing nog aanwezig en volgens mij waren beide moeren goed aan de leg. Ik heb midden in de kast een scheidingswand geplaatst en ga volgende week de moeder met enige ramen en broed weer in een eigen kast zetten. Ze zitten nu dus bijna 9 maanden samen. Een mooie ternijn om de dochter op eigen benen in de wereld te zetten. 

Ben Som de Cerff, hobbyimker en docent bijenteelt

Deel dit bericht

Reacties

  • Jan van Cadsand

    13-04-2016 om 22:16

    Hier in oost zeeuws vlaanderen, begint de peren bloesem nog maar net open te gaan. Er zit dit jaar heel veel knop op de bomen.

Uw reactie

Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch een e-mail ontvangen zodra Ben Som de Cerff een nieuw blogbericht heeft geplaatst?
Meldt u zich dan hier aan.