Raat- of pershoning
Reacties
-
Tijmen v.bodegraven
23-08-2015 om 19:34Me dunkt dat er meerdere imkers zijn ,die graag eens een kijkje bij je willen nemen, of wat extra info willen...........,enkele lessen? met beeldmateriaal.of i.d.
-
Anja
24-08-2015 om 09:23Goedemorgen Ben, dat fruitpersje, zou je me willen laten weten waar ik dat kan kopen. Als de bijen hier volgend jaar meer honing over hebben kan ik wellicht een keertje wat van ze afnemen...
dank voor je reactie,
grtjs, Anja
p.s dank voor al je berichten, voor beginnend imker héél informatief!! -
Ben SdC
30-08-2015 om 18:39Anja: http://www.brouwmarkt.nl/wijnmaken/most-sapmaken/druiven-fruitpersen/fruitpers-druivenpers-maxi-rvs-5-5-ltr.html
-
Anja van der Lingen
01-09-2015 om 07:45Ben dank voor info! Prijzig maar wellicht samen aan te schaffen...
-
Anoniem
09-09-2015 om 17:10raathoning gewoon snijden met een mes, wordt dat geen plakkerige boel? of is er nog een trucje voor?
-
Ben SdC
09-09-2015 om 19:12Als je de raat snijdt op een ovenrek, zoals op de foto en daarna een kwartiertje laat uitlekken, dan kun je de raathoningsegmentjes zo overzetten naar plastic doosjes.
De honing in de bak eronder blijft plakken, da's ook makkelijk op de boterham ;-) -
GerdP
29-03-2016 om 13:07Echte raathoning (zonder kunstraat) snij ik met een aardappelmesje. direct in een plastic bakje van de chinese restaurateur. Voor heide- en voor bloemenhoning.
Een andere manier is de raten met een mesje in schuine smalle stroken snijden en te "crunchen". Doe de honing-en-was-prut in een passende emmer. Afdekken en een dag wegzetten. De was drijft nu op de honing en je kunt het zo afscheppen. -
Maurits Campert
24-06-2022 om 18:33Hi Ben, met onze TOPkast 3.0 ook zeer geïnteresseerd in raat/pers/lekhoning op 1 cm voorbouw. Heerlijk natuurlijk. Graag wat meer info als je zelf de eventuele zomerhoning uit zo'n kast gaat nemen.
Uw reactie
Blijf op de hoogte
Wilt u automatisch een e-mail ontvangen zodra Ben Som de Cerff een nieuw blogbericht heeft geplaatst?Meldt u zich dan hier aan.