24-09-2016

TBH controle wintervoorraad

TBH controle wintervoorraad

Op verzoek van enige BLOG-volgers heb ik een controle op een TBH-volk uitgevoerd en gefilmd met prachtig weer op 23 september. Dit volk heeft in de zomer een broedstop gehad via een scalvini kooitje (zie ander BLOG bericht) en is toen via een vereniging met een broedaflegger in dezelfde kast voorzien van een nieuwe jonge koningin. Daarna heb ik een aantal donkere oude raten kunnen vervangen door nieuwe raten, die ik links in de kast heb gehangen. In deze TBH zit het vlieggat (15 x 2,5 cm) links aan de voorkant.

Naar aanleiding van vragen over gescheurde raten zal ik volgende week nog een paar foto's maken van per ongeluk gescheurde raten, die ik gewoon achterlaat in de TBH. Volgend voorjaar kan e.e.a. weer hersteld worden. 

Ben Som de Cerff, hobbyimker en docent bijenteelt

 

Deel dit bericht

Reacties

  • Mathijs

    24-09-2016 om 14:22

    Bedankt Ben, dat je voor mij de moeite hebt genomen nog eens een volk te openen en op te nemen. Ik ga zo mijn TBH nog eens openen. Bedankt!

    Dit is nog een tip van Philip Chandler. Ik gebruik ook oude pakken waar melk of iets dergelijks in heeft gezet, maar doe er dan gedroogd gras in.
    http://youtu.be/np7AAJyrxlQ

Uw reactie

Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch een e-mail ontvangen zodra Ben Som de Cerff een nieuw blogbericht heeft geplaatst?
Meldt u zich dan hier aan.